stage-ricerca.jpg

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Alta efficienza nutrizionale e salvaguardia dell'ambiente

Για περισσότερα από πενήντα χρόνια, δίπλα στους αγρότες, η K Adriatica έχει δεσμευτεί σταθερά να ικανοποιεί τα αιτήματα των πελατών και τις ανάγκες θρέψης των καλλιεργειών παγκοσμίως με καινοτόμες προτάσεις.
 
Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε συνεχώς εστιασμένοι στην Έρευνα & Ανάπτυξη νέων λύσεων που μπορούν να παρέχουν υψηλή απόδοση θρέψης, ενώ παράλληλα προστατεύουν το περιβάλλον και την ασφάλεια των χρηστών.
Επιδιώκουμε αυτούς τους στόχους ακολουθώντας τους οδηγούς της επιτυχίας μας: συνέργεια και βιωσιμότητα

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Καθένας από εμάς μοιράζεται καθημερινά τη γνώση και τις εμπειρίες με τον υπόλοιπο Όμιλο: χάρη σε αυτήν την ολιστική προσέγγιση - στην οποία προσθέτουμε τις γνώσεις μας για τη φυσιολογία των φυτών, τη μοριακή βιολογία, τη βιοχημεία των κύριων μεταβολικών διεργασιών, τη χημεία των πρώτων υλών και εδαφική και αγρονομική διαχείριση των καλλιεργειών - το ότι μπορούμε πάντα να παράγουμε νέες ιδέες και να δημιουργούμε λύσεις που ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις που μας εμπιστεύεται η γεωργία σε όλο τον κόσμο.
Έτσι διατυπώσαμε και τα προϊόντα στον κατάλογό μας: έτσι ώστε μεμονωμένα συστατικά να λειτουργούν σε συνέργεια.
Τα σκευάσματα εξειδικευμένων λύσεων θρέψης της K Adriatica δεν είναι απλά συνδυασμός μεμονωμένων συστατικών, αλλά φόρμουλες που βασίζονται σε συγκεκριμένες αναλογίες σύνθεσης και συνεργιστικές δράσεις μεταξύ των συστατικών. Αυτή η προσέγγιση είναι που μας επιτρέπει να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα από τον απλό συνδυασμό μεμονωμένων δραστικών συστατικών.
Κάθε μέρα, εργαζόμαστε πάνω σε νέες ιδέες, αλλά μόνο μετά από μια μακρά και προσεκτική δοκιμή, στο εργαστήριο και στον αγρό, σε διαφορετικές καλλιέργειες και σε διαφορετικές περιοχές καλλιέργειας, τέτοιες ιδέες γίνονται λύσεις για τους αγρότες.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο: τα σκευάσματα μας γίνονται τα αποτελέσματά σας.
 
figure-1.jpg

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η ποιότητα του μέλλοντος μας εξαρτάται από την υπευθυνότητά μας στο παρόν.
 
Η δέσμευση της K-Adriatica για βιωσιμότητα ξεκίνησε με την ανάκτηση αλάτων καλίου από απορρίμματα επεξεργασίας ζαχαροτεύτλων που συγκεντρώθηκαν από την ύπαιθρο της περιοχής Βένετο. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε να αναζητούμε βιώσιμες πηγές ενεργών συστατικών που θα τις χρησιμοποιήσουμε ως βάση για τα εξειδικευμένα σκευάσματα θρέψης μας.
 
Έχουμε αναλύσει και μελετήσει τα απορρίμματα παραγωγής (υποπροϊόντα) των μεγάλων αλυσίδων αγροδιατροφής για να εντοπίσουμε νέες πηγές λειτουργικών μορίων, που σωστά διαμορφωμένα, θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες μας.
Έτσι δημιουργήσαμε μοναδικές συνθέσεις, όπως αυτές που βασίζονται σε υδρολυμένες ρίζες βύνης στις οποίες η βιολογική αποτελεσματικότητα, δεδομένων των ενεργών συστατικών των ριζών (αμινοξέα, πεπτίδια, πολυσακχαρίτες κ.λπ.), συνδυάζεται με τη βιωσιμότητα και ειδικότερα, την κυκλική οικονομία : πράγματι, τα απορρίμματα βύνης της Italmalt μετατρέπονται σε πόρους για την παραγωγή σκευασμάτων εξειδικευμένης θρέψης.
figure-2.jpg

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ MCFP®

Η διαδικασία ανάπτυξης καθενός από τα νέα προϊόντα μας ακολουθεί το εσωτερικό πρωτόκολλο MCFP®, το οποίο ορίζει τα βασικά σημεία για να διασφαλίζουμε, πάντα και παντού, την ποιότητα και την εγκυρότητα των σκευασμάτων θρέψης μας:
 
• Πρώτες ύλες: χρησιμοποιούμε μόνο πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας, προσεκτικά επιλεγμένες και εφοδιασμένες από τους πιο καταρτισμένους και αξιόπιστους παραγωγούς του κλάδου. Έτσι εγγυόμαστε την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος, διασφαλίζοντας επαρκή τιτλοδότηση και μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών.
 
• Σύνθεση: μελετάμε τα προϊόντα μας ώστε η φόρμουλα να έχει τη σωστή τιτλοδότηση και επιλέγουμε μεμονωμένα στοιχεία για να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες και να βελτιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα.
 
• Παραγωγή: εφαρμόζουμε μοναδικές παραγωγικές διαδικασίες μέσω της συνεχούς παρακολούθησης των φυσικοχημικών παραμέτρων. Εγγυόμαστε πάντα ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.
 
• Εφαρμογή: εσωτερικά ή σε συνεργασία με κέντρα δοκιμών ή κορυφαίες εταιρείες, δοκιμάζουμε κάθε προϊόν σε διαφορετικές καλλιέργειες, σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να ορίσουμε τα καλύτερα πρωτόκολλα εφαρμογής. Αυτό μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε όλα τα αποτελέσματα που έχει το προϊόν σε κάθε καλλιέργεια και να ορίσουμε το πλέον αποτελεσματικό πρόγραμμα εφαρμογής.
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ο χώρος παραγωγής στο Loreo έχει γίνει πλέον και η καρδιά του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της K-Adriatica: από το 2021 όλα τα εργαστήρια, που προηγουμένως βρισκόταν σε υποκαταστήματα και περιφερειακά γραφεία, μεταφέρθηκαν  τώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στην περιοχή του Veneto.
 
Δύο νέα τμήματα αφιερωμένα στην μοριακή βιολογία και τη φυσιολογία των φυτών προστέθηκαν στο πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο για τον έλεγχο πρώτων υλών και προϊόντων, όπου στεγάζεται εξοπλισμός αιχμής για τη διεξαγωγή βιοχημικών, γενομικών και πρωτεομικών μελετών.
 
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία γενιά φυτοτρόνων και ριζοτρόνων για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής των προϊόντων τόσο στο φυτό όσο και στις ρίζες του. Ένα ευρύ δίκτυο εθνικών και διεθνών συνεργασιών, τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα όσο και με εξειδικευμένα κέντρα, μας επιτρέπει να τελειοποιήσουμε τους μηχανισμούς δράσης των προϊόντων μας και να ποσοτικοποιήσουμε την επίδρασή τους αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής (γονιδιωματική, φαινομενική, πρωτεϊνική και μεταβολομική).

ΠΡΟΪΟΝ

Η K-Adriatica προσφέρει μια πλήρη σειρά λύσεων για την κάλυψη των αναγκών θρέψης διαφορετικών καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα μας είναι το αποτέλεσμα μιας ακριβούς διαδικασίας σύνθεσης και παραγωγής που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση θρέψης, διατηρώντας παράλληλα το περιβάλλον και την ασφάλεια των χρηστών.
 
Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει από συμπιεσμένους κόκκους, βρέξιμη σκόνη και υγρά σκευάσματα, με ανόργανη και οργανική μήτρα, για εφαρμογή στο έδαφος, με υδρολίπανση ή με διαφυλλικές εφαρμογές.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ
hero-prodotti.jpg